Världens Resor

Världens Resor AB är en researrangör som arbetar med paketresor där nyfikenhet, kunskap och lust är bärande ingredienser. Företaget grundades år 2003 och delägs av Jörgen Fredriksson, Lottie Sundelöf och Joacim Ericsson. På kontoret arbetar även Ana Diaz, Elin Ishihara, Mikael Hellström och Anna Mnatsakanova. Cirka trettiofem personer arbetar som färdledare för Världens Resor.

Små grupper

Förutsättningarna på varje resmål är olika men grundtankarna desamma. Vi färdas i små grupper – för att det är roligt och ger en stor flexibilitet under resans gång. Dessutom är det en förutsättning för att inte påverka kulturella förhållanden negativt och skada ömtåliga naturområden.

Boende och färdsätt

Vi flyger med reguljärflyg och resorna utgår från Stockholm. På flera resor går det dock bra att resa ut även från annan ort. Vi färdas med de transportmedel som är trevligast och mest lämpliga. Ibland hyr vi cykel för en dag och vi promenerar gärna. Vi väljer helst mindre hotell med lokal prägel av bra standard, dubbelrum med egen dusch och toalett. Det förekommer att vi bor hos familjer någon natt på vissa resor, kanske i ett buddhistiskt kloster eller under vandringar i tält och stugor.

Färdledning

Resorna leds av svenska färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Lokala guider finns med på delar, eller ibland under en hel resa. Drygt tjugo färdledare arbetar för Världens Resor. Ofta sliter de sig loss från sina vanliga arbeten för att leda en eller ett par resor om året. De återvänder ofta till ett land där de varit bosatta tidigare genom jobb eller studier. Dagligen tar vi emot positiva kommentarer från resenärer angående färdledarens kunskaper, intresse och servicekänsla.

Ett urklipp från Världens Resors hemsida.

Våra resor till Burma

Burma Road KINA & BURMA

Vi färdas genom ett storslaget landskap över floderna Mekong, Salween och Irrawady. I Thibaw åker vi på flodfärd och vid Inlesjön reser vi på en av världens mest magnifika sjöar. Vi reser från Yunnans höjder i Kina genom regnskogsområden till Rangoon i Irrawadydeltat. En vacker, omtumlande och speciell resa. Läs mer

 
DET OKÄNDA BURMA  

En resa som inte alls blandar in de stora turistmålen. Vi vandrar i kärnan av Gyllene Triangeln till byar runt Kengtung och vi åker med olika båtar för att komma till de tatuerade Chin längst upp i nordvästra Burma. Vi går upp till Golden Rock, Burmas främsta pilgrimsmål och övernattar vid den gyllene stenen för att se aktiviteten vid solnedgång och soluppgång. Med cykelrickshaw tar vi oss runt i Mrauk U, ett fantastiskt gammalt kungarike med pagoder som sticker upp i regnskogen. Läs mer.

Vägen till Mandalay BURMA

Vi gör en rundtur genom Burma där vi ser Yangons koloniala slitna charm, Bagans tusentals pagoder, Ngpalis stränder, Mandalays forna huvudstäder och Inlesjöns skönhet gömd i bergen i Shanprovinsen. Närheten till Burma får vi när vi besöker lokala tehus och när vi bor hemma hos familjer i Kalaw. Läs mer

Ovanstående texter är urklipp från Världens Resors hemsida.

Under alla resor som arrangeras av Världens Resor till Burma/Myanmar finns förutom svensk färdledare även den burmesiska guiden Yan Naing Htun med, eller Yanne, som han också kallas. Han är mycket duktig på engelska och kan även ett och annat ord på svenska eftersom han har varit guide för turistgrupper från Sverige i över tio år. Han ställer stora krav på sig själv och är väldigt mån om att resan som han guidar ska bli så lyckad som möjligt. Han är oerhört kunnig om sitt eget land och sin kultur och kan exempelvis förklara historiska skeenden i detalj. Han är också en duktig organisatör och han ser till så att allting flyter på som det ska med logistiken under resan.

Guiden Yan Naing Htun (foto: Jörgen Fredriksson)

 

 

2 kommentarer till Världens Resor

  1. Pingback: Världens Resor | Setwe

  2. Pingback: Resa till Burma/Myanmar i december | Setwe

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *