Om mig

Anoo Burma störst

Jag som skriver denna blogg heter Anoo Niskanen Naing och är tolk mellan burmesiska och svenska. Jag tolkar även mellan finska och svenska, samt mellan burmesiska och finska. Finska är mitt modersmål, svenska är mitt starkaste språk och burmesiska är språket som jag älskar. Jag började lära mig burmesiska på egen hand 1994, efter att ha besökt Burma/Myanmar för första gången som 19-åring, och sedan slutet av 2004 tolkar jag mellan svenska och burmesiska för bland annat Tolkförmedling Väst, Semantix och Linguacom. Jag gör även översättningar (främst från burmesiska till svenska för Vestigo AB).

Förutom burmesiskan, älskar jag att skriva. Jag har skrivit en roman i fem delar som ännu är opublicerad. Det är en fiktiv kärlekshistoria med komplikationer som utspelar sig i Burma/Myanmar, Thailand och Sverige. Religionerna buddhism, kristendom och islam spelar en viktig roll i den.  Jag skriver även dikter och på Poeter.se finns en del av dem publicerade.

Socialantropologi är också ett stort intresse för mig. Jag har en magisterexamen med socialantropologi som huvudämne från Göteborgs universitet. Jag har även en magisterexamen från Linnéuniversitetet med litteratur som huvudämne. Religionsvetenskap är också ett intresse och jag läser just nu en masterutbildning i detta ämne vid högskolan i Gävle (på distans).

Klicka här för att se ett intyg på min senaste filosofie magisterexamen från 2013 med litteraturvetenskap som huvudämne. De ämnen som jag har studerat framgår där. Det är bland annat psykologi, kreativt skrivande, marknadsföring, skriva manus för kort- och dokumentärfilm, statistik, finska och sociologi.

Har också läst turismutveckling vid Stockholms folkhögskola, MKFC, och det var under utbildningen som denna blogg blev till. Under kursen startade jag också företaget Setwe Kommunikation som du kan läsa mer om här.

Här finns ett intyg på auktorisation mellan svenska och finska med speciell kompetens som rättstolk och sjukvårdstolk.

Här finns intyg om auktorisation som tolk från Kammarkollegiet.

Här finns intyg på att jag arbetar som tolk och översättare mellan svenska och burmesiska.

Här finns ett intyg om genomgången utbildning i turismutveckling.

Här finns ett utbildningsbevis från skrivarpedagogutbildningen.

Om du vill kontakta mig är du välkommen att göra det:

E-post: anoo.niskanen@gmail.com

3 kommentarer till Om mig

  1. Kul att du länkar till MKFC och turismutbildningens blogg. Jag önskar dig lycka till med ditt företag!
    Hälsn. Helena

  2. Lorena Vivian skriver:

    Blessings !!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *