Burmesiska Buddhistföreningen i Sverige

Burmesiska Buddhistföreningen i Sverige bildades år 2007 och den har sitt säte i Hjortkvarn i Hallsbergs Kommun. Föreningen har närmare 200 medlemmar och den 8 april 2012 invigdes föreningens kloster Tiratana i Hjortkvarn.

Fler bilder från invigningsfesten kan du se på Chitmin Zaw.

Nerikes Allehanda har publicerat en artikel angående invigningen av det theravadabuddhistiska klostret Tiratana i Hjortkvarn. Klicka här för att läsa artikeln.

 Bildkälla: Nerikes Allehanda

Föreningens medlemmar kommer från olika städer i Sverige, exempelvis Gävle, Nässjö, Örebro, Hallsberg, Skövde, Tibro, Göteborg, Luleå etc. Många bor dock i Örebro län, bland annat en av munkarna.

I nuläget finns två buddhistmunkar från Burma/Myanmar i Sverige. U Nandasara, som bor på klostret Tiratana i Hjortkvarn och U Sobhana, som bor på Stockholm Buddhist Vihara.

På Folkets Hus i Hallsberg 24 juli 2011. U Nandasara är den andra munken från vänster och U Sobhana sitter längst till höger.

Den 24 juli 2011 höll föreningen sitt årliga möte på Folkets Hus i Hallsberg i samband med Waso-offerhögtiden. Fem buddhistmunkar var på plats. Tre från Sverige (varav en kommer från Sri Lanka), en från Norge och en från Tyskland.

I samband med mötet och högtiden hölls en meditationsretreat med Vipassanā– eller insiktsmeditation i tre dagar (25-27 juli) på Folkets Hus i Hallsberg under ledning av buddhistmunkar.

Nerikes Allehanda publicerade en artikel om mötet och meditationsretreaten i tidningen 27 juli 2011.

3 kommentarer till Burmesiska Buddhistföreningen i Sverige

  1. Pingback: Burmesiska Buddhistföreningen i Sverige | Setwe

  2. Pingback: Fler bilder på munkarna | Setwe

  3. Pingback: Buddhismen 2600 år | Setwe

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *